10 september 2014
19:00

Tortuna SK

Referat: Fagersta Södra - Tortuna SK

Södras blytunga höst fortsätter, nu blev det förlust mot Tortuna på Fagerliden. Södra kom till spel med ett väldigt ungt lag då ett flertal ordinarie spelare var borta ... Sebba o Merra avstängda, Frippe sjuk och Calle bortrest på jobb. Södra släppte fram bl a 16 årige debutanten Pawel Gentek som gjorde en fin debut i backlinjen.

Matchinledningen var jämn där Södra skapade den första målchansen där Johan Adamsson drog till på volley i den 12:e minuten men Tortunakeepern gör en fin räddningen på skottet. I den 23:e minuten så gör Tortuna 0-1 då en Södraspelare slår ett felpass på egen planhalva och Tortuna ställer om blixtsnabbt och en friställd spelare gör inget misstag som rundar Helge i Södramålet. Nästa smäll kommer i den 24:e minuten då en utav Södras bättre spelare i år Artur Phogosyan tvingas att utgå pga av skada med lasarettbesök som följd. Resten utav halvleken var det mycket Fagersta Södra som hade mycket boll utan att skapa nåra rejäla målchanser. 0-1 halvtid

I andra halvlek så kommer Södra ut och tar tag i taktpinnen direkt och får en fin chans i den 52:a minuten men Johan Adamsson skott smiter strax utanför. Istället för en kvittering så gör Tortuna 0-2 då man rensar bollen från egen planhalva så pass bra att man fick ett friläge och anfallaren gör inget misstag och drar in bollen bakom Helge.
16-årige Gustav Pettersson får ett fint läge från straffområdetslinjen men Gustavs skott går över. Södra fortsätter att ha mycket boll utan att skapa nåt nämnvärt utan Tortuna försvarar sig bra. 1-2 till Södra kommer i den 85:e minuten genom Emil Zoltek som får på en praktträff från ca 30 meter, bollen sitter klockrent i det högra krysset. det var den sista farligheten i matchen som slutar med bortaseger 1-2 till Tortuna.

I slutet utav matchen så hade Södra sina 16-åringar samtidigt på plan, Arvid Granqvist, Pawel Gentek och Gustav Pettersson,

Nu gäller det att ladda om för dem 3 sista omgångarna i serien med början på Lördag då Södra har bortamatch mot Kolsva .